SASTANAK S DIREKTOROM INA MAZIVA

INA Maziva

Nakon zahtjeva SING-a 26. veljače 2015. održan je sastanak direktora INA Maziva i predstavnika SING-a. Povod za održavanje sastanka bile su pritužbe članova na promjenu režima rada za vikend 14. i 15. veljače, kad zbog bolovanja nije bilo dovoljno izvršitelja. Budući da je za taj vikend bila najavljena povoljna vremenska prognoza, nadležni je direktor procijenio kako se proces može sigurno odvijati i s radnicima u pripravnosti, umjesto radom u dnevnoj smjeni.

Bojeći se za sigurnost pogona i za osobnu sigurnost, radnici su taj vikend radili prekovremeno. Zato SING od poslodavca traži da im odrađeni prekovremeni sati budu plaćeni. SING također smatra da ubuduće sve promjene ustaljenog režima rada moraju biti u pisanom obliku, kako bi se s radnika skinula odgovornost za eventualne ekscesne situacije i onečišćenje okoliša.

Poslodavac je posebno naglasio da ne postoji odluka o ukidanju kontinuiranog rada u Pogonu otpadnih voda, već da su promjenama u organizaciji objedinjene određene aktivnosti. Ujedno je pozvao na razgovor o drugim, po njima, puno važnijim pitanjima za INA Maziva, što je SING prihvatio.

SING je pokrenuo i raspravu o sličnim problemima na lokaciji Mlaka uz dogovor da se organizira sastanak na licu mjesta sa svim relevantnim sudionicima.

U ime poslodavca na sastanku su bili direktori Šolaja i Mršić, a u ime SING-a B. Mikuš, D. Domazet, I. Štimac, R. Petek i T. Mlinarić.