Novi profesionalni sindikalni povjerenici u SING-u

Ujedinjenjem SING-a i EKN-ove podružnice u Rijeci SING je dobio 2 nova profesionalna sindikalna povjerenika.

Ivica Perinić – rođen 1959. godine, kemijski tehničar, stipendist Rafinerije nafte Rijeka. Godine 1978. počinje raditi na postrojenjima Rafinerije nafte Rijeka na Urinju gdje radi sve do 2002. godine. Te je godine imenovan glavnim sindikalnim povjerenikom podružnice EKN-a INA Rafinerija nafte Rijeka. Dolaskom na tu funkciju započinje kvalitetniju suradnju s povjerenicima SING-a u RNR, a 2011. godine jedan je od zaslužnijih za partnersku suradnju EKN-a i SING-a za izbor Radničkog vijeća u INI. Ta se suradnja u Rafineriji nafte Rijeka nastavlja sve intezivnije i odlukom članova EKN-a u RNR prelaze u SING. Dana 20. studenog 2015. Ivica Perinić imenovan je profesionalnim sindikalnim povjerenikom SING-a.

Robert Žibert – rođen 1959. godine, kemijski tehničar, stipendist Rafinerije nafte Rijeka. Godine 1978. počinje raditi na postrojenjima Rafinerije maziva Rijeka na Mlaci. Istakutni je dugogodišnji sindikalni povjerenik i član Izvršnog povjereništva EKN-a. Protekle je tri godine bio sudionik tima za pregovore za KU u INA-i. Zatvaranjem Maziva Rijeka 2014. prelazi u Rafineriju nafte Rijeka, a 11. rujna 2015. izabran je za profesionalnog sindikalnog povjerenika podružnice EKN-a INA-e Rafinerije nafte Rijeka. Dana 20. studenog 2015. imenovan je profesionalnim sindikalnim povjerenikom SING-a.

Statusom profesionalnih sindikalnih povjerenika, u skladu s odredbama Statuta, I. Perinić i R. Žibert postaju članovi Izvršnog povjereništva SING-a. Svojim znanjem, iskustvom i radom Ivica i Robert doprinijet će daljnjem jačanju SING-a. Kolegama I. Periniću i R. Žibertu želimo dobrodošlicu u SING-ov tim i puno uspjeha u budućem radu.