Novi Kolektivni ugovor za Tifon d.o.o.

potpis_kolektivni_ugovor_tifon_2018

U Zagrebu su, 4. srpnja 2018., predstavnici sindikata i poslodavca sklopili novi Kolektivni ugovor za Tifon d.o.o. U ime SING-a Kolektivni ugovor je potpisala predsjednica J. Pipunić. Nakon višemjesečnih pregovora, poslodavac i sindikati postigli su kompromisna rješenja koja će rezultirati povećanjem razine prava radnika TIFON-a. Kolektivni ugovor bit će objavljen na internim mrežnim stranicama poslodavca, a članovi SING-a mogu ga dobiti od svog profesionalnog sindikalnog povjerenika.

Kako bi se radnici što bolje upoznali s odredbama Kolektivnog ugovora poslodavac će organizirati sastanke s radnicima u sjedištu kompanije, u Zaboku i sastanke s poslovođama benzinskih postaja, a sindikati će putem svojih kanala obavijestiti članove o svim novostima.

Najkasnije do 15. srpnja radnicima će biti distribuirane darovne kartice u iznosu od 500,00 kn, a za razliku od dosadašnje odredbe, isplata prigodne nagrade za Božić poslodavcu postaje obveza, a iznos će biti utvrđen na osnovu rezultata poslovanja najkasnije do 1. prosinca tekuće godine.

Poslodavac i sindikati će dodatkom kolektivnom ugovoru utvrditi načela individualnog nagrađivanja učinka radnika na benzinskim postajama, koji bi trebao biti uveden najkasnije 1. lipnja 2019. godine. Prema najavama predsjednika Uprave S. Komnenovića, rad na novom modelu bonusa za radnike na benzinskim postajama započeo bi već tijekom rujna ove godine.

Novi Kolektivni ugovor primjenjuje se od 1. srpnja 2018., a vrijedit će do 31. prosinca 2020. godine.