Pomoć članovima SING-a pri sanaciji šteta

Izvršno povjereništvo SING-a donijelo je odluku o isplati izvanrednih pozajmica uz odgodu otplate do 12 mjeseci, članovima koji su pretrpjeli štetu na svojoj imovini uslijed prirodne nepogode olujnih i orkanskih vjetrova od 19. srpnja 2023. Za ostvarenje izvanredne pozajmice molimo članove da se jave profesionalnom sindikalnom povjereniku koji je za njih zadužen.

Pozivamo članove, koji su pretrpjeli štetu, da se obrate nadležnim tijelima u mjestu gdje im je nastala šteta, jer prema informacijama kojima raspolažemo, neke lokalne zajednice su već proglasile prirodnu nepogodu, a neke počele s prikupljanjem zahtjeva za utvrđivanje visine šteta. Isto tako, u mnogim Kolektivnim ugovorima koje je sklopio SING postoji odredba kojom je regulirano pravo radnika na potporu u ovakvim slučajevima, pa pozivamo članove da se obrate i poslodavcu kako bi ostvarili svoje pravo iz kolektivnog ugovora.

Isto tako, pozivamo članove, koji to još nisu učinili, da iskoriste pogodnost koju je za njih ugovorio SING, a to je osiguranje imovine po povoljnijim uvjetima.