Pogodnosti

Pozajmice

Putem Fonda za pozajmice SING raspolaže financijskim sredstvima namijenjenim svojim članovima. Svaki član može zatražiti pozajmicu u iznosu od 3.000,00 , 4.000,00, 5.000,00 ili 6.000,00 kn, uz mogućnost otplate na 5 i 10 mjesečnih rata, uvećano za trošak obrade pozajmice.

Kasa uzajamne pomoći (KUP)

Kasa uzajamne pomoći (KUP) danas ima više od 2.500 članova. Minimalni mjesečni ulog iznosi 50,00, a maksimalni 500,00 kuna. Visina pozajmice KUP-a isplaćuju se u omjeru 1:3, maksimalno do 30.000,00 kuna, a može se vraćati u 5, 10, 15, 20 ili 24 mjesečna obroka.

Odluku o visini i načinu otplate pozajmica KUP-a donosi Glavno povjereništvo SING-a.

Humanitarni fond Božidar Oreč

Humanitarni fond Božidar Oreč utemeljili smo s ciljem pružanja pomoći teško oboljelim članovima Sindikata i njihove djece.

Humanitarni fond nosi ime prvog predsjednika naše Skupštine, poginulog u Domovinskom ratu 1991. godine, a financira se uplatom članarine (10 kuna mjesečno) i dobrovoljnim prilozima poduzeća, ustanova, udruga i sl.

Pomoć članovima Fonda pruža se u ovim slučajevima:

  • plaćanja troškova operacijskih zahvata i liječenja čiji su troškovi znatno veći od mogućnosti
    korisnika, tako da pristupanje liječenju, odnosno operaciji, korisniku nije moguće bez potpore
  • nabave i kupnje kvalitetnijih ortopedskih pomagala za koja HZZO ne priznaje troškove nabave ili ih djelomično priznaje
  • kupnje i nabave lijekova, plaćanje terapijskog liječenja i sl. ako su troškovi veći od 1.000,00 kn.
  • obavljanja pretraga neophodnih za daljnji tijek liječenja koje troškove ne nadoknađuje HZZO niti su pokrivena dodatnim/dopunskim zdravstvenim osiguranjem ili na njih treba dugo čekati, a priroda bolesti zahtijeva hitnost.

Sva pomoć se, prema odluci Vijeća Humanitarnog fonda, isplaćuje isključivo na temelju predračuna.
Rad Humanitarnog fonda reguliran je Pravilnikom koji je donijelo Glavno povjereništvo SING-a, a radom Fonda upravlja Vijeće Fonda koje čine predstavnici iz SING-ovih ureda, liječnik opće prakse, predsjednik SING-a i tajnik Vijeća Fonda.

Članom Fonda može postati svaki član Sindikata naftnog gospodarstva. Član Fonda može, iznimno, uplaćivati dvostruku članarinu ako želi ostvariti pravo na potporu za svog supružnika koji ne radi u poduzeću u kojem djeluje SING.

Financijsko materijalne potpore

Financijskim planom SING-a predviđena su znatna sredstva namijenjena za potpore našim članovima.

Pravilnikom o potporama predviđene su potpore u sljedećim slučajevima:

  • za rođenje djeteta
  • za bolovanje duže od 5 mjeseci
  • u smrtnim slučajevima

Ljetovanje sa SING-om

Odmaralište u Malinskoj

Svojim članovima i njihovim obiteljima SING pruža mogućnost odmora po povoljnim cijenama uz otplatu na rate obustavom od plaće, u vlastitom odmaralištu u Malinskoj, na otoku Krku. Apartmani su smješteni nedaleko od mora, a opremljeni su klima uređajem, TV-om, kuhinjom sa svim priborom za kuhanje, hladnjakom, kupaonicom (uključeni ručnici) i osiguranim parkingom.

Hostin

SING je za svoje članove dogovorio s HOSTIN-om posebne popuste za ljetovanje.

Prekvalifikacije i auto škola

Za svoje članove i članove njihovih obitelji SING je s Učilištem za cestovni promet – ustanova za obrazovanje odraslih, a čiji osnivač je Sindikat hrvatskog vozača, član Nezavisnih hrvatskih sindikata, sklopio ugovor kojim je osigurao pogodnosti za svoje članove i članove njihovih užih obitelji. Pogodnosti se odnose na mogućnost prekvalifikacije za neka zanimanja, osposobljavanje za prijevoz opasnih tvari (ADR) i rukovanje strojevima (viličar, valjak, dizalice i dr). Isto tako, osigurani su popusti za auto školu. Članovi popust mogu koristiti uz predočenje članske iskaznice SING-a i osobne iskaznice.

Za sve dodatne informacije izvolite se obratiti direktno u Učilište na kontakte navedene u letku.

Više o cijenama i programima možete saznati ovdje: cjenik auto škola i cjenik prekvalifikacije.

Ostale pogodnosti

Erste card club

Sindikat naftnog gospodarstva sklopio je ugovor s Erste card klubom u skladu s kojim svi njegovi članovi imaju pravo na kreditne kartice Diners i Viza Croatia Airlines bez članarine za vrijeme trajanja članstva u SING-u. Uz Viza karticu svaki član dobiva Miles and more karticu.

Članstvom u Erste card klubu stječete i druge pogodnosti kao što su osiguranje od nezgode, boravak u VIP salonima na aerodromima i sl. Zahtjev za izdavanje kreditnih kartica, uz fotokopije osobne iskaznice i posljednjeg odreska od plaće, možete dobiti kod svog sindikalnog povjerenika.

Erste banka

Sindikat naftnog gospodarstva je u ERSTE BANCI osigurao dodatne pogodnosti za svoje članove. Za detaljne informacije o svim pogodnostima za članove SING-a možete se javiti u: Filijalu Gundulićeva, Gundulićeva 8, Zagreb, Šoprek Sandri na tel.: 072 37 2404; E-mail: ssoprek@erstebank.com; Herceg Snježani tel: 072 37 1126; E-mail: sherceg@erstebank.com; Dedić Irmi, Poslovnica Varšavska 3, tel.: 072 37 2281; E-mail: idedic@erstebank.com

Polica osiguranja

Osiguravajuća kuća Euroherc u suradnji sa SING-om nudi članovima sindikata i njihovim obiteljima mogućnost sklapanja police osiguranja od nesretnog slučaja.

Uz potvrdu koju član može dobiti u nadležnom Uredu SING-a, u Eurohercu je moguće pod povoljnijim uvjetima i uz otplatu u 10 mjesečnih obroka od plaće podmiriti troškove registracije automobila (tehnički pregled, cestarina, obavezno osiguranje), kasko osiguranje te osigurati svoju imovinu.

Ispod se nalaze obrasci za download u pdf formatu.